Varietats Blanques

La DO Penedès, àmpliament reconeguda per la seva qualitat en els vins blancs, combina una oferta de vins elaborats amb les varietats tradicionals (xarel·lo, macabeu i parellada) amb altres que amb els anys s’han introduït i aclimatat amb èxit (chardonnay, riesling, sauvignon blanc...). I amb els vins del xarel·lo com a estendard de la DO, els vins del Penedès són tot aroma, sabor i qualitat. Un plaer per als sentits.

Els vins blancs del Penedès ofereixen una riquesa aromàtica durant tot el període de joventut, entre el primer i segon any. Amb una textura suau i un bon equilibri entre acidesa i alcohol.

Els elaboradors ofereixen també blancs de fermentació en bóta o de criança que permeten descobrir altres extraordinàries sensacions i evolucionar positivament entre dos i cinc anys.

A l'hora d'acompanyar els àpats, els blancs lliguen amb menjars suaus, preparats sense salses, com peix, marisc, ostres, ous, plats freds i formatges frescos o semisecs.

 

 

Xarel·Xarel·lo

Una de les varietats tradicionals, pròpia de la zona del Penedès. Es poden elaborar grans vins Blancs de Xarel·lo, i també criances de Xarel·lo tant sola com juntament amb les altres dues varietats autòctones del Penedès, el Macabeu i la Parellada. Produeix els vins blancs secs i afruitats considerats com els més típics de la D.O. Penedès.

ChardonnayChardonnay

Aquesta varietat internacional va ser introduïda al Penedès als anys seixanta i aclimatada amb èxit. Aquest raïm aporta aromes i cos als vins blancs del Penedès. Amb aquesta varietat s'elaboren vins blancs joves i molt afruitats, així com vins de criança.

Malvasia de SitgesMalvasia de Sitges

Varietat mediterrània, pròpia del Penedès Marítim, que es cultiva a la plana de Sitges. Raïms blancs dolços i suaus. Dona vins frescos, aromàtics i també aptes per fer vins dolços i envellits.

ParelladaParellada

És la més fina de les varietats blanques tradicionals del Penedès. Produeix blancs aromàtics, secs, de graduació moderada, aroma fresc i una delicada acidesa afruitada.

RieslingRiesling

Introduit al Penedès Superior, és una de les poques varietats que exhibeix un característic aroma primari apreciable abans de la vinificació. Els vins són fragants, molt afruitats i de cos sec i fresc.

MacabeuMacabeu

Es troba bàsicament al Penedès Central, aquesta varietat aporta als vins blancs de cupatge del Penedès el seu aroma afruitat i la seva acidesa.

Moscatell d'AlexandriaMoscatell d'Alexandria

Varietat que produeix vins secs o dolços. Ja es plantava a l'època dels egipcis, grecs i romans arreu del Mediterrani.

Sauvignon BlancSauvignon Blanc

Varietat molt aromàtica. Dóna vins elegants, ben estructurats, de bona acidesa i amb notes vegetals que recorden l’espàrrec, el boix i el pebrot amb notes de flor de grosella, llessamí i valeriana.